Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan käytäntömme ja menettelymme, jotka koskevat tietojesi keräämistä, käyttöä ja luovuttamista, kun käytät Palvelua, ja kerrotaan sinulle tietosuojaoikeuksistasi ja siitä, miten laki suojaa sinua. Käytämme henkilötietojasi Palvelun tarjoamiseen ja kehittämiseen. Käyttämällä Palvelua hyväksyt tietojen keräämisen ja käytön tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Tulkinta ja määritelmät

Tulkinta

Isolla alkukirjaimella esitetyillä sanoilla on seuraavissa osissa määritellyt merkitykset.
Seuraavilla määritelmillä on sama merkitys riippumatta siitä, esiintyvätkö ne yksikössä vai monikossa.

Määritelmät

Tässä tietosuojakäytännössä:

  • Pronomini Sinä tarkoittaa henkilöä, joka käyttää Palvelua tai muodostaa siihen yhteyden, tai yritystä tai muuta oikeushenkilöä, jonka puolesta kyseinen henkilö käyttää Palvelua tai muodostaa siihen yhteyden.

GDPR:n (EU:n yleinen tietosuoja-asetus) mukaan sinua voidaan pitää Rekisteröitynä tahona tai Käyttäjänä, koska olet Palvelua käyttävä henkilö.

  • Yhtiö (johon viitataan tässä Sopimuksessa joko termillä ”Yhtiö”, ”Me” tai ”Meidän”) viittaa CERUB Associationiin.

GDPR-tietosuoja-asetuksen mukaisesti Yhtiö on Rekisterinpitäjä.

  • Osakkuus- ja tytäryhtiöllä tarkoitetaan yhteisöä, joka hallitsee, on osapuolen määräysvallassa tai on yhteisessä määräysvallassa osapuolen kanssa, jossa ”määräysvallalla” tarkoitetaan 50 prosentin omistusosuutta tai sitä useamman osakkeen omistamista, oman pääoman ehtoisen muun arvopaperin, jolla on oikeus äänestää johtajien tai muun hallintoviranomaisen valitsemiseksi, omistamista vaaditussa laajuudessa.
  • Tili tarkoittaa yksilöivää tiliä, joka on luotu Sinua varten, jotta voit käyttää Palveluamme tai osia Palvelustamme.
  • Verkkosivusto viittaa CERUB:in verkkosivustoon, johon pääsee osoitteesta cerub.org
  • Palvelulla tarkoitetaan verkkosivustoa.
  • Maa viittaa Ruotsiin.
  • Palveluntarjoajalla tarkoitetaan luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka käsittelee tietoja Yhtiön puolesta. Tällä termillä tarkoitetaan kolmannen osapuolen yrityksiä tai henkilöitä, jotka Yhtiö on palkannut Palvelun tuottamisen helpottamiseksi, Palvelun tarjoamiseksi Yrityksen puolesta, Palveluun liittyvien palvelujen suorittamiseksi tai Yrityksen avustamiseksi Palvelun käyttötavan analysoinnissa.

GDPR-tietosuoja-asetuksessa Palveluntarjoajia pidetään Rekisterinpitäjinä.

  • Kolmannen osapuolen sosiaalisen median palvelulla tarkoitetaan mitä tahansa verkkosivustoa tai sosiaalisen verkoston verkkosivustoa, jonka kautta Käyttäjä voi kirjautua sisään tai luoda tilin Palvelun käyttöä varten.
  • Henkilötiedot ovat tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön.

GDPR-tietosuoja-asetuksessa henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia Sinuun liittyviä tietoja, kuten nimeä, tunnistenumeroa, sijaintitietoja, verkkotunnistetta tai yhtä tai useampia fyysiseen, fysiologiseen, geneettiseen, henkiseen, taloudelliseen, kulttuuriseen tai sosiaaliseen identiteettiin liittyviä tekijöitä.

  • Evästeet ovat pienikokoisia tiedostoja, jotka verkkosivusto asettaa tietokoneellesi, mobiililaitteeseesi tai mihin tahansa muuhun laitteeseen ja jotka sisältävät tiedot selaushistoriastasi verkkosivustolla sekä tarjoavat monia muitakin käyttötapoja.
  • Käyttötiedot viittaavat tietoihin, jotka on kerätty automaattisesti joko Palvelun käytöstä tai itse Palveluinfrastruktuurista (esimerkiksi sivukäyntien kestosta).
  • Rekisterinpitäjä viittaa GDPR-tietosuoja-asetusta sovellettaessa Yhtiöön oikeushenkilönä, joka yksin tai yhdessä muiden tahojen kanssa määrittää henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot.

Henkilötietojen kerääminen ja käyttö

Kerättyjen tietojen tyypit

Henkilötiedot

Palveluamme käyttäessäsi saatamme pyytää Sinua luovuttamaan meille tiettyjä henkilökohtaisia tietoja, joita voidaan käyttää yhteydenottoon tai tunnistamiseen. Henkilötietoja voivat olla muun muassa:

  • Sähköpostiosoite
  • Etunimi ja sukunimi
  • Puhelinnumero
  • Osoite, Osavaltio, Provinssi/Lääni, Postinumero, Postitoimipaikka
  • Käyttötiedot

Käyttötiedot

Käyttötiedot kerätään automaattisesti Palvelua käytettäessä.

Näitä käyttötietoja voivat olla esimerkiksi käyttämäsi tietokoneen IP-osoite (Internet Protocol -osoite), selaintyyppi, selainversio, verkkosivustojemme verkkosivut, joilla vierailet, vierailusi kellonaika ja päivämäärä, sivuilla käyttämäsi aika, yksilölliset laitetunnisteet ja muut diagnostiikkatiedot.

Kun käytät Palvelua mobiililaitteella tai mobiililaitteen kautta, saatamme kerätä tiettyjä tietoja automaattisesti, mukaan lukien käyttämäsi mobiililaitteen tyyppi, mobiililaitteesi yksilöllinen tunniste, mobiililaitteesi IP-osoite, mobiilikäyttöjärjestelmän tyyppi, käyttämäsi Internet-mobiiliselaimen tyyppi, yksilölliset laitetunnisteet ja muut diagnostiikkatiedot.

Saatamme myös kerätä tietoja, joita selaimesi lähettää aina, kun vierailet Palvelussamme tai kun käytät Palvelua mobiililaitteella tai mobiililaitteen kautta.

Seurantatekniikat ja evästeet

Käytämme evästeitä ja muita vastaavia seurantatekniikoita verkkosivustojemme toiminnan seuraamiseen ja tiettyjen tietojen arkistointiin. Käytettäviä seurantatekniikoita ovat nk. majakkajäljitteet, tunnisteet ja komentosarjat tietojen keräämiseksi ja seuraamiseksi sekä Palvelumme parantamiseksi ja analysoimiseksi.

Voit määrittää selaimen kieltämään kaikki evästeet tai ilmoittamaan evästeen lähettämisestä. Jos et kuitenkaan hyväksy evästeitä, et välttämättä voi käyttää joitakin Palvelumme osia.

Evästeet voivat olla ”Pysyviä” tai ”Istuntoevästeitä”. Pysyvät evästeet säilyvät henkilökohtaisella tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi, kun siirryt offline-tilaan, kun taas istuntoevästeet poistetaan heti, kun selain suljetaan.

Käytämme sekä istuntoevästeitä että pysyviä evästeitä alla oleviin tarkoituksiin:

  • Tarvittavat / välttämättömät evästeet
    Tyyppi: Istuntoevästeet
    Hallinnoija: Me
    Tarkoitus: Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta voimme tarjota Sinulle verkkosivuston kautta saatavilla olevia palveluita ja jotta voit käyttää joitakin sen ominaisuuksia. Ne auttavat todentamaan käyttäjiä ja estämään käyttäjätilien väärinkäytön. Ilman näitä evästeitä pyytämiäsi palveluita ei voida tarjota, ja käytämme näitä evästeitä vain tarjotaksemme Sinulle näitä palveluita.
  • Evästekäytäntö / Ilmoitusten hyväksymisevästeet
    Tyyppi: Pysyvät evästeet
    Hallinnoija: Me
    Tarkoitus: Nämä evästeet tunnistavat sen, ovatko käyttäjät hyväksyneet evästeiden käytön verkkosivustolla.
  • Toimintaevästeet
    Tyyppi: Pysyvät evästeet
    Hallinnoija: Me
    Tarkoitus: Näiden evästeiden avulla palvelu muistaa valinnat, joita teet verkkosivustoa käyttäessäsi, kuten kirjautumistietosi tai kieliasetuksesi. Näiden evästeiden tarkoituksena on tarjota Sinulle henkilökohtaisempi käyttökokemus ja välttää se, että joudut antamaan asetuksesi uudelleen joka kerta, kun käytät verkkosivustoa.

Lisätietoja käyttämistämme evästeistämme ja evästeitä koskevista valinnoistasi saat Evästekäytännöstämme.

Henkilötietojesi käyttö

Yhtiö voi käyttää Henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tarjotaksemme ja ylläpitääksemme Palveluamme, mukaan lukien Palvelumme käytön seuraaminen.
  • Tilisi hallintaan: rekisteröitymisesi hallinta Palvelun käyttäjänä. Antamillasi Henkilötiedoilla voit käyttää Palvelun eri toimintoja, jotka ovat käytettävissäsi rekisteröityneenä käyttäjänä.
  • Sopimuksen täyttämiseen: koskien ostosopimusta tai muuta kanssamme Palvelun kautta tekemääsi Sopimusta, joka liittyy tuotteisiin, nimikkeisiin tai palveluihin ja tällaisen sopimuksen kehittämiseen ja noudattamiseen.
  • Yhteyden ottamiseen Sinuun: Ottaaksemme Sinuun yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse, tekstiviestillä tai muulla vastaavalla sähköisen viestinnän muodolla, kuten mobiilisovelluksen push-ilmoituksilla, jotka koskevat toimintoihin, tuotteisiin tai sopimuspalveluihin liittyviä päivityksiä tai tiedottavaa viestintää, mukaan lukien tietoturvapäivitykset, aina kun se on tarpeen tai kohtuullista niiden toteuttamiseksi.
  • Tarjotaksemme Sinulle uutisia, erikoistarjouksia ja yleisiä tietoja muista tarjoamistamme tavaroista, palveluista ja tapahtumista, jotka ovat samankaltaisia kuin ne, jotka olet jo ostanut tai joista olet tehnyt tiedusteluja, ellet ole päättänyt olla vastaanottamatta tällaisia tietoja.
  • Pyyntöjesi hallintaan: Meille tekemiesi pyyntöjen hoitamiseen ja hallintaan.

Voimme jakaa henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

  • Palveluntarjoajien kanssa: Voimme jakaa henkilötietojasi eri Palveluntarjoajien kanssa seurataksemme ja analysoidaksemme Palvelumme käyttöä, näyttääksemme sinulle mainoksia Palvelumme tueksi ja ylläpitämiseksi, ottaaksemme Sinuun yhteyttä, mainostaaksemme Sinulle kolmansien osapuolten verkkosivustoilla sen jälkeen, kun olet käynyt Palvelussamme, tai maksujen käsittelyä varten.
  • Liiketoiminnan siirrot: Voimme jakaa tai siirtää henkilötietojasi yrityssulautumisen, Yhtiön omaisuuden myynnin, rahoitusjärjestelyjen tai koko liiketoimintamme tai sen osan myynnin yhteydessä toiselle yhtiölle tai tällaisista liiketoimintatapahtumista neuvoteltaessa.
  • Osakkuusyhtiöiden kanssa: Voimme jakaa tietojasi osakkuusyhtiöillemme, jolloin vaadimme näitä osakkuusyhtiöitä noudattamaan tätä Tietosuojakäytäntöä. Osakkuusyhtiöitä ovat emoyhtiömme ja muut tytäryhtiöt, yhteisyrityskumppanit tai muut yhtiöt, joita hallitsemme tai jotka ovat samassa määräysvallassa kanssamme.
  • Liikekumppaneiden kanssa: Voimme jakaa tietojasi Liikekumppaneidemme kanssa tarjotaksemme sinulle tiettyjä tuotteita, palveluita tai tarjouksia.
  • Muiden käyttäjien kanssa: kun jaat henkilötietoja tai olet muuten vuorovaikutuksessa julkisissa tiloissa muiden käyttäjien kanssa, kaikki käyttäjät voivat tarkastella tällaisia tietoja ja niitä voidaan levittää tai julkaista ulkona. Jos olet vuorovaikutuksessa muiden käyttäjien kanssa tai rekisteröidyt kolmannen osapuolen sosiaalisen median palvelun kautta, kolmannen osapuolen sosiaalisen median palvelussa olevat yhteyshenkilösi saattavat nähdä nimesi, profiilisi, kuviasi ja toimintasi kuvauksen. Vastaavalla tavalla muut käyttäjät voivat tarkastella toimintasi kuvauksia, viestiä kanssasi ja tarkastella profiiliasi.

Henkilötietojen säilyttäminen ja arkistoiminen

Yhtiö säilyttää ja arkistoi henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen tässä Tietosuojakäytännössä määriteltyihin tarkoituksiin. Säilytämme ja käytämme henkilötietojasi siltä osin kuin se on välttämätöntä lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi (esimerkiksi jos meiltä edellytetään tietojesi säilyttämistä sovellettavien lakien noudattamiseksi), kiistojen ratkaisemiseksi ja oikeudellisten sopimustemme ja käytäntöjemme täytäntöönpanemiseksi.

Yhtiö säilyttää Käyttötietoja myös sisäisiä analyysejään varten. Käyttötietoja säilytetään yleensä lyhyemmän aikaa, paitsi silloin, kun näitä tietoja käytetään Palvelumme turvallisuuden vahvistamiseen tai toimivuuden parantamiseen tai kun meillä on lakisääteinen velvoite säilyttää näitä tietoja pidemmän aikaa.

Henkilötietojesi siirtäminen

Tietojasi, mukaan lukien henkilötietoja, käsitellään Yhtiön toimipisteissä ja muissa paikoissa, joissa käsittelyyn liittyvät osapuolet sijaitsevat. Tämä tarkoittaa sitä, että tietosi, henkilötiedot mukaan lukien, voidaan siirtää tietokoneisiin ja niitä voidaan ylläpitää tietokoneilla, jotka sijaitsevat oman osavaltiosi, provinssisi, maasi tai muun valtiollisen lainkäyttöalueesi ulkopuolella, missä tietosuojalait voivat poiketa oman lainkäyttöalueesi tietosuojalaeista.

Suostumuksesi tähän Tietosuojakäytäntöön ja sen jälkeen tällaisten tietojen luovuttaminen merkitsee suostumuksesi antamista siirtoon.

Yhtiö ryhtyy kaikkiin kohtuudella edellytettäviin ja tarvittaviin toimiin varmistaakseen sen, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja tämän Tietosuojakäytännön mukaisesti eikä henkilötietojasi siirretä muuhun organisaatioon tai maahan, ellei käytössä ole riittäviä valvontatoimia, mukaan lukien toimet tietojesi ja muiden henkilötietojen suojaamiseen.

Henkilötietojesi luovuttaminen

Liiketoiminnalliset tapahtumat

Jos Yhtiö on osallisena sulautumisessa, yrityskaupassa tai omaisuuserien myynnissä, Henkilötietosi voidaan siirtää. Annamme erillisen ilmoituksen ennen henkilötietojesi siirtoa ja kun niihin aletaan eri Tietosuojakäytäntöä.

Lainvalvontaelinten toimet

Tietyissä tilanteissa Yhtiön voidaan edellyttää luovuttavan henkilötietojasi, jos lainsäädäntö niin edellyttää, tai viranomaisten (esimerkiksi tuomioistuimen tai valtion viraston) juridisesti pätevien pyyntöjen perusteella.

Muut juridiset vaatimukset

Yhtiö voi luovuttaa henkilötietojasi siinä vilpittömässä uskossa, että tällainen toiminta on tarpeen:

  • lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi
  • yhtiön oikeuksien tai omaisuuden suojaamiseksi ja puolustamiseksi
  • palveluun liittyvien mahdollisten rikkomusten estämiseksi tai selvittämiseksi
  • palvelun Käyttäjien tai yleisön henkilökohtaisen turvallisuuden suojaamiseksi
  • oikeudelliselta vastuulta suojautumiseksi.

Henkilötietojesi suojaus

Henkilötietojesi suojaus on meille tärkeää, mutta muista, että mikään internetin kautta tapahtuva tietojen/datan välittäminen tai mikään sähköinen tallennustapa ei ole 100-prosenttisen turvallinen. Vaikka pyrimme käyttämään kaupallisesti hyväksyttäviä keinoja henkilötietojesi suojaamiseen, emme voi henkilötietojesi ehdotonta turvallisuutta.

GDPR-tietosuoja-asetus

GDPR-tietosuoja-asetuksen nojalla tapahtuvan henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta

Voimme käsitellä Henkilötietoja seuraavin ehdoin:

  • Suostumus: Olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn yhtä tai useampaa erityistarkoitusta varten.
  • Sopimuksen täyttäminen: Henkilötietojen luovuttaminen on tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi ja/tai sen mahdollisten sopimusta edeltävien velvoitteiden täyttämiseksi.
  • Oikeudelliset velvoitteet: Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä Yhtiötä koskevan oikeudellisen velvoitteen täyttämiseksi.
  • Elintärkeät edut: Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä elintärkeiden etujesi tai toisen luonnollisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi.
  • Yleiset edut: Henkilötietojen käsittely liittyy yleisen edun mukaiseen tehtävään tai Yhtiölle delegoidun julkisen vallan käyttöön.
  • Oikeutetut edut: Henkilötietojen käsittely on tarpeen Yhtiön oikeutettujen etujen toteutumisen vuoksi.

Yhtiö auttaa kaikissa tapauksissa mielellään selventämään käsittelyyn sovellettavaa erityistä oikeusperustaa ja erityisesti sitä, perustuuko Henkilötietojen luovuttaminen lakiin vai sopimukseen vai onko kyseessä sopimuksen tekemistä koskeva vaatimus.

GDPR-tietosuoja-asetukseen perustuvat oikeutesi

Yhtiö sitoutuu kunnioittamaan henkilötietojesi luottamuksellisuutta ja takaamaan, että voit käyttää oikeuksiasi.

Sinulla on oikeus tämän tietosuojakäytännön nojalla ja lain mukaan, jos olet EU:ssa:

  • Pyytää pääsyä henkilötietoihin. Oikeus käyttää, päivittää tai pyytää poistamaan meillä sinusta olevia tietoja. Voit käyttää, päivittää tai pyytää Henkilötietojesi poistamista suoraan tilisi asetuksissa aina, kun tämä on mahdollista. Jos et pysty suorittamaan näitä toimia itse, ota Meihin yhteyttä, jotta voimme auttaa Sinua. Näin voit myös saada kopion Sinusta hallussamme pitämistämme henkilötiedoista.
  • Pyytää Sinua koskevien henkilötietojen oikaisua. Sinulla on oikeus vaatia Sinusta hallussamme olevien virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista.
  • Vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Tämä oikeus on olemassa, kun vetoamme oikeutettuun etuun käsittelymme oikeusperustana ja Sinun erityisessä tilanteessasi on jotain, minkä vuoksi haluat vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tällä perusteella. Sinulla on myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin.
  • Pyytää henkilötietojesi poistamista. Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan Henkilötiedot, kun Meillä ei ole hyvää syytä jatkaa niiden käsittelyä.
  • Pyytää henkilötietojesi siirtämistä. Toimitamme Sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle henkilötietosi jäsennellyssä, yleisessä käytössä olevassa, koneellisesti luettavassa muodossa. Huomaa, että tämä oikeus koskee vain automaattisesti koostettuja tietoja, joiden käyttöön alun perin annoit meille suostumuksen tai joita käytimme kanssasi tehtävän sopimuksen toteuttamiseen.
  • Perua suostumuksesi. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön. Jos peruutat suostumuksesi, emme välttämättä voi tarjota sinulle Palvelun tiettyjä toimintoja.

GDPR-tietosuojaoikeuksiesi käyttö

Voit käyttää oikeuksiasi tietojen käyttöön, oikaisuun, käyttöoikeuden peruutukseen ja käytön vastustamiseen ottamalla meihin yhteyttä. Huomaa, että saatamme pyytää sinua varmentamaan henkilöllisyytesi ennen tällaisiin pyyntöihin vastaamista. Jos teet pyynnön, pyrimme vastaamaan Sinulle mahdollisimman pian.

Sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle suorittamasta henkilötietojen keräämisestä ja käytöstä. Jos olet Euroopan talousalueella (ETA), ota yhteyttä paikalliseen ETA:n tietosuojaviranomaiseen.

Tämän Tietosuojakäytännön muutokset

Saatamme päivittää Tietosuojakäytäntöämme ajoittain. Ilmoitamme sinulle mahdollisista muutoksista julkaisemalla uuden Tietosuojakäytännön tällä sivulla.

Kerromme sinulle muutoksista sähköpostitse ja/tai näkyvällä palvelussamme julkaistulla ilmoituksella, ennen kuin muutos tulee voimaan, ja päivitämme ”Viimeksi päivitetty” -päivämäärän, joka näkyy tämän tietosuojakäytännön yläosassa.

Sinun kannattaa lukea tämä Tietosuojakäytäntö säännöllisesti mahdollisten muutosten varalta. Tämän Tietosuojakäytännön muutokset ovat voimassa, kun ne on julkaistu tällä sivulla.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tästä Tietosuojakäytännöstä, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen:  info@cerub.org

Viimeksi päivitetty: 15. kesäkuuta 2021